NajPrzepis.pl Pora dnia Śniadanie Twarogowe racuchy z jabłkami w 5 minut
Twarogowe racuchy z jabłkami w 5 minut
Przepis Twarogowe racuchy z jabłkami w 5 minut
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   27.5.2021

Twarogowe racuchy z jabłkami w 5 minut

Idealne śniadanie dla tych, którzy nigdy nie mają czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w jednej misce, dodać starte jabłko i już tylko usmażyć racuchy. Lubię je jeść z jogurtem naturalnym, wtedy są naprawdę pyszne.

5 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
Składniki
200 g
twarogu
1 szt.
większe jabłko
5 łyżki
cukru
1 szt.
jajko
2 łyżki
cukru pudru
2 łyżki
kaszki dla dzieci
3 łyżki
mąki
szczypta
soli
do smaku
cynamon
olej do smażenia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Twaróg utrzyj z jajkiem i kaszką dla dzieci.
  2. Dodaj starte jabłko, cukier, sól, cynamon.
  3. Stopniowo dodawaj pozostałe składniki i wyrób gęstsze ciasto, z którego zrób racuchy.
  4. Racuchy smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz