Twarogowe racuchy z jabłkami w 5 minut

Przepis Twarogowe racuchy z jabłkami w 5 minut

Dodał: NajKasia, 27.5.2021

Kategorie: Śniadanie, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Idealne śniadanie dla tych, którzy nigdy nie mają czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w jednej misce, dodać starte jabłko i już tylko usmażyć racuchy. Lubię je jeść z jogurtem naturalnym, wtedy są naprawdę pyszne.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 27.5.2021

Kategorie: Śniadanie, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

200 gtwarogu
1 szt.większe jabłko
5 łyżkicukru
1 szt.jajko
2 łyżkicukru pudru
2 łyżkikaszki dla dzieci
3 łyżkimąki
szczyptasoli
do smakucynamon
olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Twaróg utrzyj z jajkiem i kaszką dla dzieci.
  2. Dodaj starte jabłko, cukier, sól, cynamon.
  3. Stopniowo dodawaj pozostałe składniki i wyrób gęstsze ciasto, z którego zrób racuchy.
  4. Racuchy smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj