NajPrzepis.pl Desery Kołacze Perfekcyjnie puszyste cookies odpowiednie dla dzieci już od roczku
Perfekcyjnie puszyste cookies odpowiednie dla dzieci już od roczku
Przepis Perfekcyjnie puszyste cookies odpowiednie dla dzieci już od roczku
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Zdrowe i smaczne. Ja osobiście dodaję mąkę orkiszową ale spokojnie możesz użyć też klasycznej pszennej. Oczywiście cukru każdy daje według własnych preferencji, ja nie miałam w domu innego niż klasyczny cukier kryształ więc go użyłam ale potrafię sobie też wyobrazić te ciasteczka z cukrem trzcinowym albo kokosowym. Dojrzałe banany doskonale dodają im wilgotności. Odpowiednie dla dzieci od roczku.

NajKasia    ·   3.12.2022

Perfekcyjnie puszyste cookies odpowiednie dla dzieci już od roczku

Zdrowe i smaczne. Ja osobiście dodaję mąkę orkiszową ale spokojnie możesz użyć też klasycznej pszennej. Oczywiście cukru każdy daje według własnych preferencji, ja nie miałam w domu innego niż klasyczny cukier kryształ więc go użyłam ale potrafię sobie też wyobrazić te ciasteczka z cukrem trzcinowym albo kokosowym. Dojrzałe banany doskonale dodają im wilgotności. Odpowiednie dla dzieci od roczku.

15 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
2 szt.
banan
1 szt.
jajko
100 g
cukier kryształ
60 g rozpuszczonego
masła
170 g
mąki orkiszowej
150 g
płatków owsianych
1/2 łyżeczki
sody spożywczej
1/2 łyżeczki
soli
50 g
czekolady
Sposób przepisu
Drukuj
15 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
  1. Jajka, banany, cukier i rozpuszczone masło rozgnieć widelcem i połącz w jednolitą mase. Potem dodaj mąkę, płatki owsiane, sodę spożywczą, sól oraz czekoladę (ja dodaję mini płatki ale możesz też posiekać albo zetrzeć na tarce) i wszystko razem wymieszaj. 
  2. Powstanie gęstsza masa, którą nabieraj łyżeczką albo łyżką do lodów, którą za każdym razem zamaczaj w zimnej wodzie. 
  3. Na blaszce z papierem do pieczenia ładnie je wygładź łyżką i włóż do piekarnika. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 20 minut - obserwuj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz