Jajeczne muffinki z warzywami

Przepis Jajeczne muffinki z warzywami
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Omlet jajeczny, jajecznica lub jajko sadzone. To tradycyjne potrawy, które przygotowujemy z jajek właśnie na śniadanie. Ja przygotowałam jajka w ten sam sposób co muffinki. Z marchewką i z pomidorami są to moje ulubione jajka na śniadanie. A co Ty zwykle jesz na śniadanie? Nie zapominaj, że śniadanie jest bardzo ważne, dlatego nie sięgaj po kromkę chleba z masłem ale przygotuj sobie coś bardziej pożywnego i zdrowszego.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

jajka
warzywa (marchew, pomidory,...)
oliwa z oliwek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Dowolne warzywa, ja wybrałam marchewkę i pomidorki cherry, pokrój w kostkę.
  2. Formę na muffinki (zwykle na 2 sztuki muffinek) posmaruj oliwą z oliwek i włóż do niej warzywa.
  3. Zalej roztrzepanym jajkiem i daj do piekarnika, aby się piekło przez 10- 15 minut. Piekarnik ustaw na 180 stopni.
  4. Po wyjęciu możesz posypać serem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj