Delikatne cukiniowe naleśniki ze smacznym nadzieniem ze śmietaną

Przepis Delikatne cukiniowe naleśniki ze smacznym nadzieniem ze śmietaną

Dodał: NajKasia, 2.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Cukinia, cukinia i jeszcze raz cukinia. Właśnie zaczyna się na nią sezon i mam nadzieję że w tym roku cukinia obrodzi obficie. W tym roku posadziłam jej o połowę mniej niż w zeszłym ponieważ pomału brakowało mi pomysłów, jak tę cukinię zużyć. Cukiniowych smażonych paluszków u nas w domu już nikt nie chciał jeść. Zupa z cukinii czasami była nawet dwa dni pod rząd a teraz zrobiłam delikatne placki z cukinii w stylu naleśników i zniknęły z talerza w 3 minuty.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 2.6.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

1 szt.cukinia
1 szt.jajko
2/3 kubkamąki
3/4 kubkamleka
1/2 łyżeczkisoli
sól, pieprz
olej roślinny do smażenia

Nadzienie:

2 łyżkimajonezu
2 łyżkiśmietany
2 ząbkiczosnku
pęczekkopru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cukinię obierz i zetrzyj na tarce. Odstaw na chwilę a następnie odlej nadmiar cieczy. Dodaj sól, pieprz, mleko i stopniowo mąkę. Wymieszaj aż osiągniesz jednolite ciasto.
  2. Z ciasta uformuj poszczególne placki (naleśniki), które smaż na małej ilości oleju z obu stron aż będą złociste.
  3. Gdy naleśniki są gotowe, przygotuj nadzienie. Wymieszaj majonez, śmietanę, posiekany koper i wyciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Nadzienie nałóż na naleśniki i zwiń.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj