Błyskawiczne i proste nadziewane rolsy - doskonały poczęstunek dla gości

Przepis Błyskawiczne i proste nadziewane rolsy - doskonały poczęstunek dla gości
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonały poczęstunek dla gości. Jeśli pamiętasz, dodawałam tu przepisy na sylwestrowe przekąski na jeden kęs z tortilli. Tym razem przygotowałam proste rolsy, które nadziewałam szynką, serem i wędzonym łososiem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

2 szt.jajek
100 mlmleka
60 gskrobi kukurydzianej
szczyptasoli
do smakupietruszka
serek śmietankowy do posmarowania
szynka, łosoś, ser po nadziewania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw przygotuj proste ciasto. Jajka utrzyj z mlekiem, dodaj szczyptę soli i skrobię (ja dodaję też posiekaną pietruszkę). Powstałe ciasto jest podobne do ciasta na naleśniki.
  2. Na rozgrzanej patelni na małej ilości oleju upiecz cienkie naleśniki (z tej porcji wyszły 3 cienkie "naleśniki").
  3. Placki przełóż na folię spożywczą, posmaruj serkiem i ułóż na nich salami albo szynkę lub wędzonego łososia i zroluj.
  4. Porządnie zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki aby się schłodziły.
  5. Następnie ostrym nożem pokrój na kółeczka i podawaj z pieczywem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj