Wilgotne sypane ciasto Milka z dodatkiem kakao

Przepis Wilgotne sypane ciasto Milka z dodatkiem kakao

Dodał: NajKasia, 26.9.2021

Kategorie: Urodziny, Świąteczne wypieki, Kołacze, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonałe ciasto nie tylko na niedzielne popołudnie ale równie dobrze nadaje się na imprezy rodzinne. Trochę zmodyfikowałam oryginalny przepis i dzięki temu powstał doskonały deser.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 26.9.2021

Kategorie: Urodziny, Świąteczne wypieki, Kołacze, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

1 kubek (250 ml)mąki
1 kubekcukru
1 kubekkakao nesquik
1 kubekoleju
5 szt.jajek
1 małe op.proszku do pieczenia

Ponadto:

300 ml słoiczekdżemu truskawkowego
250 mlśmietany kremówki
250 gczekolady Milka
100 mlugotowanej kawy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksuj na jednolitą masę, którą wylej na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Ładnie wygładź i włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny - obserwuj.
  2. Po upieczeniu ciasto polej zagotowaną kawą i posmaruj dżemem.
  3. Śmietanę podgrzej, dodaj połamaną czekoladę milka i rozpuść ją mieszając. Nałóż dżem i ładnie wygładź.
  4. Na wierzch możesz jeszcze dać polewę czekoladową - nie musisz. Pozostaw na 2 godziny w lodówce aby stężało a potem pokrój na ładne kawałki.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj