Wieprzowina na warzywach i ziołach pieczona w piekarniku

Przepis Wieprzowina na warzywach i ziołach pieczona w piekarniku

Dodał: NajKasia, 19.12.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Karkówka wieprzowa zapiekana w piekarniku z warzywami i cebulą. W całym mieszkaniu pachnie ziołami :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 19.12.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

3 plastrykarkóki wieprzowej z kością o grubości 2 cm
3 łyżkismalcu
1 szt.duża cebula
4 szt.pomidorków koktajlowych
1 szt.biała papryka (może być ostra)
ulubione przyprawy do mięsa
woda lub wywar do podlewania
sól, pieprz
świeże zioła (tymianek, oregano, bazylia, rozmaryn...)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Naczynie żaroodporne posmaruj smalcem, na dnie ułóż cebulę pokrojoną w półksiężyce.
  2. Mięso przypraw, posól i popieprz. Połóż na cebuli. Paprykę pokrój w kostkę a pomidorki na ćwiartki. Warzywa daj dookoła mięsa. Dodaj zioła.
  3. Podlej około 200 ml wody lub wywaru i przykryte piecz w piekarniku przez około 40 minut.
  4. Potem odkryj, mięso obróć i dopiekaj przez kolejne 20 minut.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj