NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Wieprzowina na warzywach i ziołach pieczona w piekarniku
Wieprzowina na warzywach i ziołach pieczona w piekarniku
Przepis Wieprzowina na warzywach i ziołach pieczona w piekarniku
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Karkówka wieprzowa zapiekana w piekarniku z warzywami i cebulą. W całym mieszkaniu pachnie ziołami :)

NajKasia    ·   19.12.2021

Wieprzowina na warzywach i ziołach pieczona w piekarniku

Karkówka wieprzowa zapiekana w piekarniku z warzywami i cebulą. W całym mieszkaniu pachnie ziołami :)

Składniki
3 plastry
karkóki wieprzowej z kością o grubości 2 cm
3 łyżki
smalcu
1 szt.
duża cebula
4 szt.
pomidorków koktajlowych
1 szt.
biała papryka (może być ostra)
ulubione przyprawy do mięsa
woda lub wywar do podlewania
sól, pieprz
świeże zioła (tymianek, oregano, bazylia, rozmaryn...)
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Naczynie żaroodporne posmaruj smalcem, na dnie ułóż cebulę pokrojoną w półksiężyce.
  2. Mięso przypraw, posól i popieprz. Połóż na cebuli. Paprykę pokrój w kostkę a pomidorki na ćwiartki. Warzywa daj dookoła mięsa. Dodaj zioła.
  3. Podlej około 200 ml wody lub wywaru i przykryte piecz w piekarniku przez około 40 minut.
  4. Potem odkryj, mięso obróć i dopiekaj przez kolejne 20 minut.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz