Wielkanocny węgierski salceson z warzywami i jajkiem

Przepis Wielkanocny węgierski salceson z warzywami i jajkiem

Dodał: NajKasia, 23.3.2022

Kategorie: Wielkanoc, Świąteczne wypieki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ten przysmak naprawdę wygląda tak, że chce się go natychmiast zjeść. Pyszne!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 23.3.2022

Kategorie: Wielkanoc, Świąteczne wypieki

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

200 gmrożonego groszku
200 gmarchwi
200 gziemniaków
200 gjabłek
1 szt.cytryna
6 łyżekmajonezu
7 łyżekkwaśnej śmietany
250 mlwywaru warzywnego
20 gżelatyny
5 szt.jajek
1 szt.czerwona papryka
sól
pieprz
pietruszka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj formę keksówkę. Jajka ugotuj na twardo i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Marchew pokrój w kostkę, groszek ugotuj w jednym garnku a ziemniaki w drugim. Ugotowane pozostaw do ostygnięcia i ziemniaki pokrój w kostkę tak samo jak marchew. Polej sokiem z cytryny.
  3. Wszystko razem wymieszaj w misce, dodaj pokrojone w kostkę jabłka, czerwoną paprykę oraz dodaj majonez wymieszany z kwaśną  śmietaną. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem, dodaj pietruszkę i wymieszaj.
  4. W wywarze warzywnym przygotuj żelatynę i wymieszaj ją z mieszanką warzyw i ziemniaków. Formę keksówkę wyłóż folią spożywczą i nałóż do niej mieszankę warzyw i ziemniaków z żelatyną. Ułóż ugotowane jajka. Ładnie wygładź i daj do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj