Waniliowe ślimaczki z cynamonem

Przepis Waniliowe ślimaczki z cynamonem

Dodał: NajKasia, 20.2.2022

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Twarogowe ciasto i waniliowe nadzienie o smaku cynamonu. Bez wyrastania, smaczne i puszyste.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.2.2022

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

250 gtwarogu
6 łyżekmleka
1 szt.jajko
80 goleju
100 gcukru
szczyptasoli
400 gmąki
1,5 małego op.proszku do pieczenia

Nadzienie:

2 op.budyniu waniliowego
700 mlmleka
1 łyżeczkacynamonu
cukier do smaku

Polewa:

3 łyżkicukru pudru
1 łyżkarumu
1 łyżkamleka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Budyń waniliowy rozmieszaj w mleku, dodaj cukier do smaku i 1 łyżeczkę cynamonu. Ugotuj gęsty budyń, który pozostaw aby trochę ostygł.
  2. Twaróg w misce zmiksuj z mlekiem, jajkiem, olejem, cukrem i szczyptą soli. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wyrób gładkie ciasto, które na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj na cienki płat. Posmaruj je budyniem waniliowym i zroluj. Pokrój na plastry o szerokości około 2 cm i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 15 - 20 minut (termoobieg).
  4. Upieczone polej przygotowaną polewą z cukru pudru, mleka i rumu. Smacznego!

Źródło: Ichkoche

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj