Ulubione ciasto MONTE

Dodał: NajKasia, 16.1.2022
Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Próbowałeś już tego świetnego deseru? Spód z herbatników doskonale zastępuje pieczone ciasto więc przygotowanie zajmuje naprawdę mało czasu. Ugotuj biały krem z mleka, cukru i skrobi, wymieszaj go z masłem a wierzch polej polewą czekoladowa zrobioną tylko z czekolady i śmietany kremówki. Nie musisz jej ubijać tylko wylewasz to na biały krem i pozostawiasz aby trochę stężało. Ta polewa nigdy nie stężeje na kamień, będzie fajnie delikatna i łatwa do rozcierania nawet po porządnym schłodzeniu.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 16.1.2022
Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery
SKŁADNIKI
Biały krem:
1 litrmleka
12 łyżekskrobi kukurydzianej
8 łyżekcukru
200 gmasła/margaryny
Ciemny krem:
300 mlśmietany kremówki
300 ggorzkiej czekolady
Jeszcze będziemy potrzebować:
200-300 gherbatników
około 50 mlmleka
- Biały krem:
800 ml mleka z cukrem zagotuj, skrobię wymieszaj z pozostałym zimnym mlekiem i ugotuj gęsty budyń. Jeszcze ciepły budyń wymieszaj z masłem dopóki masło się nie rozpuści. Pozostaw na chwilę do ostygnięcia, następnie zmiksuj na gładki krem. - Ciemny krem:
Śmietanę zagrzej na ogniu, nie może jedna się gotować. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj łyżką drewnianą dopóki czekolada się nie rozpuści.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Oblíbené MONTE řezy.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Obľúbené MONTE rezy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Beliebte MONTE Schnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Édes MONTE szelet.
KOMENTARZE DO PRZEPISU