Ulubione ciasto MONTE

Przepis Ulubione ciasto MONTE

Dodał: NajKasia, 16.1.2022

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Próbowałeś już tego świetnego deseru? Spód z herbatników doskonale zastępuje pieczone ciasto więc przygotowanie zajmuje naprawdę mało czasu. Ugotuj biały krem z mleka, cukru i skrobi, wymieszaj go z masłem a wierzch polej polewą czekoladowa zrobioną tylko z czekolady i śmietany kremówki. Nie musisz jej ubijać tylko wylewasz to na biały krem i pozostawiasz aby trochę stężało. Ta polewa nigdy nie stężeje na kamień, będzie fajnie delikatna i łatwa do rozcierania nawet po porządnym schłodzeniu.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 16.1.2022

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery

SKŁADNIKI

Biały krem:

1 litrmleka
12 łyżekskrobi kukurydzianej
8 łyżekcukru
200 gmasła/margaryny

Ciemny krem:

300 mlśmietany kremówki
300 ggorzkiej czekolady

Jeszcze będziemy potrzebować:

200-300 gherbatników
około 50 mlmleka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Biały krem:
    800 ml mleka z cukrem zagotuj, skrobię wymieszaj z pozostałym zimnym mlekiem i ugotuj gęsty budyń. Jeszcze ciepły budyń wymieszaj z masłem dopóki masło się nie rozpuści. Pozostaw na chwilę do ostygnięcia, następnie zmiksuj na gładki krem.
  2. Ciemny krem:
    Śmietanę zagrzej na ogniu, nie może jedna się gotować. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj łyżką drewnianą dopóki czekolada się nie rozpuści.
  3. Na dno formy ułóż herbatniki pokrop je mlekiem. Posmaruj białym kremem a następnie polej ostudzonym ciemnym czekoladowym kremem. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj