Ule z kremem z żółtek

Przepis Ule z kremem z żółtek
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nigdy jakoś specjalnie nie przepadałam za tym deserem ale z biegiem czasu się do niego przyzwyczaiłam i robię go w domu w każde Boże Narodzenie. Nie ma w nim nic skomplikowanego, więc przygotowaniem mogą się zająć nawet osoby początkujące w pieczeniu. Wystarczy w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego kupić foremki a przed telewizorem czas upłynie Ci o wiele szybciej.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

9 dkgmasła
1 szt.białko
3 łyżkirumu
2 łyżkimleka
16 dkgrozgniecionych biszkoptów
10 dkgcukru pudru
1-2 łyżkikakao

Nadzienie:

4 dkgcukru pudru
2 op.cukru waniliowego
18 dkgmasła
2 szt.żółtka
4 łyżkirumu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wyrób ciasto (jeśli jest zbyt rzadkie dodaj rozgniecione biszkopty).
  2. Uformuj kuleczki, które obtocz w cukrze pudrze i wciśnij do foremki na ule, napełnij kremem potem wyjmij lub otwórz foremkę w zależności od tego jaki rodzaj foremek masz.
  3. Nadzienie: 4 dkg cukru pudru, 2 cukry waniliowe, 18 dkg masła, 2 żółtka, 4 łyżki rumu. Wszystko miksuj 8 minut.

Mój blog: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj