NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Osie gniazda i ule Ule z kremem z żółtek
Ule z kremem z żółtek
Przepis Ule z kremem z żółtek
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Nigdy jakoś specjalnie nie przepadałam za tym deserem ale z biegiem czasu się do niego przyzwyczaiłam i robię go w domu w każde Boże Narodzenie. Nie ma w nim nic skomplikowanego, więc przygotowaniem mogą się zająć nawet osoby początkujące w pieczeniu. Wystarczy w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego kupić foremki a przed telewizorem czas upłynie Ci o wiele szybciej.

NajKasia    ·   19.12.2016

Ule z kremem z żółtek

Nigdy jakoś specjalnie nie przepadałam za tym deserem ale z biegiem czasu się do niego przyzwyczaiłam i robię go w domu w każde Boże Narodzenie. Nie ma w nim nic skomplikowanego, więc przygotowaniem mogą się zająć nawet osoby początkujące w pieczeniu. Wystarczy w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego kupić foremki a przed telewizorem czas upłynie Ci o wiele szybciej.

Składniki
9 dkg
masła
1 szt.
białko
3 łyżki
rumu
2 łyżki
mleka
16 dkg
rozgniecionych biszkoptów
10 dkg
cukru pudru
1-2 łyżki
kakao

Nadzienie:

4 dkg
cukru pudru
2 op.
cukru waniliowego
18 dkg
masła
2 szt.
żółtka
4 łyżki
rumu
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wyrób ciasto (jeśli jest zbyt rzadkie dodaj rozgniecione biszkopty).
  2. Uformuj kuleczki, które obtocz w cukrze pudrze i wciśnij do foremki na ule, napełnij kremem potem wyjmij lub otwórz foremkę w zależności od tego jaki rodzaj foremek masz.
  3. Nadzienie: 4 dkg cukru pudru, 2 cukry waniliowe, 18 dkg masła, 2 żółtka, 4 łyżki rumu. Wszystko miksuj 8 minut.

Mój blog: Vaření a pečení s radostí

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz