Twarożkowa pasta do chleba z chrzanem

Przepis Twarożkowa pasta do chleba z chrzanem

Dodał: NajKasia, 20.12.2020

Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta twarogowa

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Szybkie, zdrowie śniadanie. Twarożkowa pasta do chleba z chrzanem. Świeże pieczywo i smaczna pasta = super śniadanie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.12.2020

Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta twarogowa

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

250 gtwarogu
4 szt.jajek
2 łyżkikwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego
1 - 2 łyżeczkichrzanu
sól
pieprz
mielony kminek
pietruszka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj ugotowane na twardo jajka, które również rozgnieć widelcem.
  3. Posól, popieprz, dodaj kminek i starty chrzan. Dokładnie wymieszaj, dodaj kwaśną śmietanę lub jogurt.
  4. Podawaj ze świeżym pieczywem. Po wierzchu posyp pietruszką. Smacznego!

Źródło: Z cukrem pudrem

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj