Twarogowo-budyniowy torcik z truskawkami i galaretką bez pieczenia

Przepis Twarogowo-budyniowy torcik z truskawkami i galaretką bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 10.6.2021

Kategorie: Torty, Słodkie torty, Desery bez pieczenia, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczny deser, który przygotujesz bez pieczenia. Podstawą jest twaróg, biszkopty, truskawki i oczywiście na wierzchu nie może zabraknąć galaretki. Wygląda fantastycznie, smakuje jeszcze lepiej, czego więcej chcieć. Koniecznie spróbuj, nadaje się również na świętowanie urodzin lub inne imprezy. Robiłam go już wiele razy, również z innymi owocami, na przykład fantastyczny jest z kiwi ale na wierzch już nie używaj czerwonej galaretki tylko zielonej :) Zależy od kolorów owoców.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 10.6.2021

Kategorie: Torty, Słodkie torty, Desery bez pieczenia, Desery

SKŁADNIKI

500 gdelikatnego twarogu
2 op.cukru waniliowego
60 gcukru pudru
1 op.puddingu na zimno
200 mlmleka
110 gbiszkoptów
1 op.truskawek
250 mlśmietany kremówki
1 op.galaretki truskawkowej
500 mlwody
do smakucukier

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj galaretkę. Doprowadź 500 ml wody do wrzenia, odstaw, dodaj opakowanie galaretki razem z cukrem do smaku i rozpuść. Pozostaw aby trochę ostygła. Ostygniętą galaretkę wylej na powierzchnię tortu. Musisz obserwować ile czasu potrzeba aby zdążyć przygotować podstawową część tortu.
  2. Przygotuj okrągłą formę do pieczenia. Twaróg utrzyj z cukrem waniliowym i z cukrem pudrem. Dodaj również opakowanie puddingu na zimno i stopniowo stale miksując dolewaj mleko. Jeśli masa gęstnieje szybciej to nie musisz dodawać aż tyle mleka, wystarczy nawet 160-180 ml. Do tak zmiksowanej masy dodaj już ubitą śmietanę i na koniec tylko wymieszaj drewnianą łyżką.
  3. Na dno formy ułóż biszkopty, nałóż warstwę kremu, ułóż pokrojone truskawki, snów biszkopty i powtarzaj tę procedurę dopóki nie skończą się składniki. Na wierzchu ułóż jeszcze przekrojone na pół truskawki i zalej ostygniętą galaretką. Odstaw do lodówki aby porządnie stężało.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj