Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynka

Przepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynka

Dodał: NajKasia, 6.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynkaPrzepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynkaPrzepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynkaPrzepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynkaPrzepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynka
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

W poprzedni weekend zrobiłam na kolację fantastyczne bułeczki nadziewane twarogiem. Miałam dużo obowiązków do wykonania więc dopiero dzisiaj daję na nie przepis. Nadziewałam je tylko twarogiem, było to na specjalne życzenie mojego męża, który uwielbia twarogowe bułeczki. Na jeden raz moja rodzina zjadła połowę blaszki.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynkaPrzepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynkaPrzepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynkaPrzepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynkaPrzepis Twarogowe bułeczki - delikatne jak pajęczynka

Dodał: NajKasia, 6.6.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

500 gmąki
2 szt.jajek
250 mlmleka
20 gdrożdży
100 gcukru
1 łyżeczkarumu
100 gmargaryny
szczyptasoli

Nadzienie:

400 gtwarogu
2 łyżkicukru pudru

Do dokończenia:

według potrzebolej do posmarowania bułeczek
według potrzebcukier puder
50 gpłatków migdałów

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Do ciepłego mleka rozdrobnij drożdże, dodaj cukier i poczekaj aż powstanie zaczyn.
  2. Do miski wlej zaczyn, dodaj mąkę, całe jajka, rozgrzany tłuszcz, rum oraz sól i wymieszaj aż powstanie gładkie, elastyczne ciasto.
  3. Ciasto pozostaw do wyrośnięcia dopóki nie podwoi swojej objętości.
  4. Wyrośnięte ciasto podziel na 18 kawałków. Na każdy kawałek nałóż twaróg wymieszany z cukrem.
  5. Twaróg otocz ciastem i ułóż bułeczki na blaszce. Każdą bułeczkę posmaruj olejem i posyp migdałami.
  6. Włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 °C, po 5 minutach zmniejsz temperaturę do 160 °C i dopiecz aż będą złociste. Po upieczeniu posyp cukrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj