Twarogowa babka z morelami

Przepis Twarogowa babka z morelami

Dodał: NajKasia, 24.11.2021

Kategorie: Babki, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Twarogowa babka z morelamiPrzepis Twarogowa babka z morelamiPrzepis Twarogowa babka z morelamiPrzepis Twarogowa babka z morelamiPrzepis Twarogowa babka z morelami
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Słodka i smaczna przyjemność po niedzielnym obiedzie. Nie miałam brzoskwiń więc użyłam moreli.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Twarogowa babka z morelamiPrzepis Twarogowa babka z morelamiPrzepis Twarogowa babka z morelamiPrzepis Twarogowa babka z morelamiPrzepis Twarogowa babka z morelami

Dodał: NajKasia, 24.11.2021

Kategorie: Babki, Desery

SKŁADNIKI

Ciasto:

300 gmąki
150 gcukru
100 gmasła
300 mlmleka
1 op.cukru waniliowego
1 op.proszku do pieczenia
2 łyżkikakao

Nadzienie:

250 gtwarogu
1 op.cukru waniliowego
3 łyżkicukru
1/2 op.budyniu waniliowego
morele

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W misce utrzyj twaróg z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj budyń w proszku i twarogowe nadzienie gotowe.
  2. Do większej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, dodaj cukier, cukier waniliowy, mleko i rozpuszczone masło. Wszystko dokładnie wymieszaj a z masy zabierz około 1/3 i dodaj do niej kakao.
  3. Do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy na babkę daj trochę jasnej masy, następnie daj masę kakaową, następnie nadzienie twarogowe, połóż na nim odcedzone morele i daj resztę masy twarogowej, znów warstwę masy kakaowej a na koniec daj jasne ciasto.
  4. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku przez około 50 minut. Temperatura piekarnika 180 stopni.
  5. Po upieczeniu pozostaw w formie do ostygnięcia a przed podaniem posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj