Truskawkowe tiramisu

Przepis Truskawkowe tiramisu
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Orzeźwiający i lekki deser. Długie biszkopty, krem mascarpone i sos owocowy.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Warstwa owocowa:

500 gtruskawek
1 szt.cytryna
60 gcukru pudru
1 łyżkaskrobi kukurydzianej (czubata)
50 mllikeru o ulubionym smaku

Krem:

250 mlśmietany kremówki
500 gmascarpone
500 gjogurtu truskawkowego
350 gtruskawek
60 gcukru pudru
szczyptasoli

Ponadto będziemy potrzebować:

długie biszkopty
truskawki do ozdoby

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Truskawki umyj, oczyść i daj do miski. Dodaj cukier, likier, startą skórkę z cytryny i sok z cytryny i wszystko zmiksuj blenderem. Masę owocową włóż do garnka i doprowadź do wrzenia. Gdy masa wrze dodaj czubatą łyżkę skrobi kukurydzianej i stale mieszając gotuj przez około 3 minuty. Gęstą masę odstaw i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. W drugiej misce utrzyj mascarpone, jogurt, szczyptę soli i cukier. Połącz masy. Truskawki pokrój na małe kawałki i dodaj do kremu mascarpone.
  3. Przygotuj formę - dno wyłóż długimi biszkoptami, nałóż połowę kremu mascarpone, połowę masy truskawkowej. Znów ułóż biszkopty, krem mascarpone i masę truskawkową. Wierzch ozdób truskawkami i odstaw do lodówki aby się schłodziło.

Źródło: Moirecepti

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj