SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
2 kubkimąki
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
2 kubkimleka
4 szt.jajek
1 kubekcukru
½ kubkaoleju
2 op.budyniu waniliowego
500 gtruskawek
1 op.twarogu
5 łyżekcukru
2 op.galaretki
dżem truskawkowy
- Dwa budynie w proszku wymieszaj w odrobinie mleka i wlej do pozostałego mleka. Stale mieszając ugotuj budyń i po ostygnięciu wymieszaj z twarogiem i cukrem pudrem do osiągnięcia lekkiego kremu.
- Galaretkę ugotuj zgodnie z instrukcją - 500ml wody, 4 łyżki cukru i zawartość torebki zagotuj, stale mieszając ostódź i ostrożnie polej tym truskawki.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jahodové řezy se želatinou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jahodové rezy so želatínou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Erdbeerschnitten mit Tortenguss an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Zselatinos epres szelet.
KOMENTARZE DO PRZEPISU