Tradycyjne waniliowe rogaliki z migdałami

Przepis Tradycyjne waniliowe rogaliki z migdałami
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Delikatne migdałowe rogaliki upieczone według przepisu ze starej książki kucharskiej.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

200 gmasła
280 gmąki tortowej
100 gmielonych migdałów
50 gcukru pudru
2 szt.żółtek
cukier puder i cukier waniliowy do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Masło pokrój na małe kosteczki lub zetrzyj na tarce a potem wymieszaj wszystkie składniki rękoma w misce.
  2. Na stolnicy zrób z ciasta kulę i daj ją na godzinę / dwie do schłodzenia.
  3. Następnie połóż ciasto na stolnicy, zrób rękoma długi wałek, pokrój go na takie same kawałki i z każdego zrób szybko rękoma rożek.
  4. Rogaliki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (nie kładź ich zbyt gęsto). Piekłam je w 180 ° około 8 - 10 minut (ale kieruj się swoim piekarnikiem - każdy piekarnik piecze trochę inaczej).
  5. Rogaliki nawet po upieczeniu powinny zostać blade, tylko od dołu powinny być upieczone na jasny brąz. Zostaw je na chwilę na blaszce do ostygnięcia (po upieczeniu są bardzo kruche) i jeszcze ciepłe obtocz w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym.

Mój blog: Recepty z mojej kuchyne

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj