NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Urodziny Tort Raffaello z najprostszym i najlepszym kremem
Tort Raffaello z najprostszym i najlepszym kremem
Przepis Tort Raffaello z najprostszym i najlepszym kremem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Prosty do przygotowania a w efekcie niewiarygodnie smaczny tort, który pokochasz. Ciasto wbrew pozorom przygotujesz w kilka minut a krem jeszcze szybciej. Wystarczy ubić mascarpone z cukrem i śmietaną kremówką i gotowe.

NajKasia    ·   1.1.2023

Tort Raffaello z najprostszym i najlepszym kremem

Prosty do przygotowania a w efekcie niewiarygodnie smaczny tort, który pokochasz. Ciasto wbrew pozorom przygotujesz w kilka minut a krem jeszcze szybciej. Wystarczy ubić mascarpone z cukrem i śmietaną kremówką i gotowe.

45 min.
Przygotowanie
36 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto (3x):

3 szt.
białek
5 łyżek
cukru kryształ
100 g
wiórków kokosowych
1 łyżka
bułki tartej

Krem:

500 g
mascarpone
360 ml
śmietany kremówki
5 łyżek
cukru pudru

Do dokończenia:

do posypania
wiórki kokosowe
do ozdoby
pralinki raffaello
Sposób przepisu
Drukuj
45 min.
Przygotowanie
36 min.
Gotowanie
  1. Białka ubij z cukrem na pianę. Dodaj wiórki kokosowe i bułkę tartą i wymieszaj. Przygotowane ciasto włóż do okrągłej formy o średnicy 24 cm, dno wyłóż papierem. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 12 minut. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia. 
  2. Mascarpone posłódź cukrem i dolej śmietanę Ubij na sztywny krem, który nakładaj na upieczone i ostygnięte ciasta. Kremem posmaruj również wierzch i boki tortu. 
  3. Wierzch i boki posyp wiórkami kokosowymi i odłóż ciasto do lodówki aby stężało. Ozdób według własnej fantazji.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz