Torcik truskawkowy

Przepis Torcik truskawkowy
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli z jakiejś okazji chcesz sprawić radość ukochanej osobie to przygotuj ten kremowy torcik. Nie ma nic lepszego niż ciasto upieczone z miłością.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

3 szt.jajek
3 łyżkimąki
3 łyżkicukru kokosowego
1/2 małego op.proszku do pieczenia

Krem:

500 mlmleka
1 szt.budyń truskawkowy
2 łyżkicukru
50 gmasła

Wierzch

200 mlśmietany kremówki
2 łyżkimalinowego dżemu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka z cukrem zmiksuj do osiągnięcia pianki. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i wylej do formy tortowej. Piecz w temperaturze 180°C przez około 10-15 minut.
  2. Krem przygotuj w ten sposób, że z budyniu w proszku, cukru i mleka ugotuj gęsty budyń. Delikatnie ostygnięty budyń zmiksuj z miękkim masłem.
  3. Ostygnięty spód posmaruj cienką warstwą dżemu. Nałóż przygotowany krem a na wierzch daj ubitą śmietanę doprawioną dżemem malinowym. Pozostaw w lodówce aby stężało.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj