NajPrzepis.pl Desery Najlepsze desery Tiramisu Tiramisu z mandarynkami
Tiramisu z mandarynkami
Przepis Tiramisu z mandarynkami
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Prosty przepis na ciasto, które kochają przede wszystkim dzieci. Ja zaś bardzo lubię tiramisu, które zawsze przygotowuję z kawy, ale dzieciom oczywiście kawy nie daję, dlatego wymyśliłam ten wariant bez kawy, z pysznymi mandarynkami. Robiłam ciasto z tego przepisu też z truskawkami i z brzoskwiniami ale u nas w domu wszystkim najbardziej smakuje z mandarynkami. aaaaaale jeszcze mam w planach spróbować je zrobić z bananami, co o tym sądzisz?

NajKasia    ·   29.4.2022

Tiramisu z mandarynkami

Prosty przepis na ciasto, które kochają przede wszystkim dzieci. Ja zaś bardzo lubię tiramisu, które zawsze przygotowuję z kawy, ale dzieciom oczywiście kawy nie daję, dlatego wymyśliłam ten wariant bez kawy, z pysznymi mandarynkami. Robiłam ciasto z tego przepisu też z truskawkami i z brzoskwiniami ale u nas w domu wszystkim najbardziej smakuje z mandarynkami. aaaaaale jeszcze mam w planach spróbować je zrobić z bananami, co o tym sądzisz?

Składniki
850 g
mandarynek w puszce
250 ml
śmietany kremówki
1 op.
cukru waniliowego
250 g
delikatnego twarogu
150 g
cukru pudru
500 g
mascarpone
1,5 op.
okrągłych biszkoptów
kakao do ozdoby
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotowałam blaszkę o wymiarach 32 x 20 cm.
  2. Mandarynki z puszki odcedź i pozostaw aby odciekły, soku oczywiście nie wylewaj tylko odstaw go na bok.
  3. Na dno blaszki ułóż biszkopty, które polej sokiem. Bitą śmietanę ubij na sztywno razem z cukrem waniliowym. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Ubitą śmietanę połącz z twarogiem oraz mascarpone i wszystko wymieszaj.
  4. Na warstwę biszkoptów posmaruj mniej więcej jedną trzecią kremu, na tym równomiernie rozłóż odcedzone mandarynki, które znów posmaruj jedną trzecią kremu.
  5. Na koniec daj warstwę biszkoptów, które zamocz w soku i posmaruj je resztą kremu. Na 6-8 godzin odstaw do lodówki a przed podaniem posyp przez sitko kakao.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz