Szybkie kotlety z duszonymi ziemniakami i jajkiem

Przepis Szybkie kotlety z duszonymi ziemniakami i jajkiem

Dodał: NajKasia, 15.12.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczne miękkie mięsko z duszonymi ziemniakami i jajkiem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 15.12.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

plastry schabu wieprzowego o grubości 1 cm /kotlet bez kości/
2 łyżeczkikolorowego pieprzu
2 łyżkioleju
sól
olej lub smalec na patelnię
kawałek grubszej folii aluminiowej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso rozbij grzbietem dłoni i nakrój na krawędziach. Pieprz rozgnieć na grubsze kawałki w moździerzu i posyp nim mięso, polej olejem i pozostaw na noc w lodówce.
  2. Na patelni do steków rozgrzej tłuszcz i mięso krótko podpiecz z obu stron. Posól. Przełóż na folię aluminiową, dokładnie zamknij i daj na ruszt do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni na 12 minut.
  3. Następnie ostrożnie otwórz folię aluminiową i pozostaw mięso aby "oddychało".
  4. Podawaj z duszonymi ziemniakami, jajkiem sadzonym i sałatką.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj