NajPrzepis.pl Torty Słodkie torty Szybki tort z bitą śmietaną
Szybki tort z bitą śmietaną
Przepis Szybki tort z bitą śmietaną
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   28.4.2023

Szybki tort z bitą śmietaną

Doskonały tort, który poznałam jak pojechałam odwiedzić koleżankę ze Słowacji. Zaskoczyło mnie, że krem, który jest w tym deserze przygotowuje się bez gotowania, bez dużej ilości pracy i bez żadnych komplikacji jak na przykład to że zważy się masło lub powstaną grudki, .... wystarczy tylko zmiksować w misce wszystkie składniki i krem jest gotowy.

Składniki

Ciasto:

4 szt.
jajek
150 g
cukru pudru
120 g
mąki
1 łyżka
oleju

Krem:

500 ml
śmietany kremówki
2 op.
puddingu waniliowego na zimno
2 puszki
(małe) mandarynek
1 op.
bitej śmietany w proszku
w zależności do potrzeb
mleko
dżem do posmarowania
posypka czekoladowa do ozdoby
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Żółtka zmiksuj z cukrem, dodaj olej a na koniec na zmianę mąkę z białkami ubitymi na sztywną piankę.
  2. Wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni.
  3. Wszystko czego potrzebujesz do zrobienia kremu - waniliowy pudding w proszku na zimno, bitą śmietanę w proszku i mandarynki) daj do zamykanej miski i potrząsaj nią dopóki masa nie zgęstnieje, około 2 min.
  4. Spód tortowy posmaruj dżemem a następnie kremem.
  5. Wierzch posmaruj bitą śmietaną (instrukcja na opakowaniu).
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz