NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Sylwester i Nowy rok Sylwestrowe kokardki z kwaśnej śmietany
Sylwestrowe kokardki z kwaśnej śmietany
Przepis Sylwestrowe kokardki z kwaśnej śmietany
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Doskonałe, chrupiące a jednocześnie elastyczne kokardki z kwaśnej śmietany. Ciasto jest naprawdę luksusowe, doskonale się z nim pracuje, wcale się nie rozrywa a efekt naprawdę jest wart wypróbowania. Uwielbiam drobne słone przekąski, które możesz zrobić też w domu.

NajKasia    ·   29.12.2020

Sylwestrowe kokardki z kwaśnej śmietany

Doskonałe, chrupiące a jednocześnie elastyczne kokardki z kwaśnej śmietany. Ciasto jest naprawdę luksusowe, doskonale się z nim pracuje, wcale się nie rozrywa a efekt naprawdę jest wart wypróbowania. Uwielbiam drobne słone przekąski, które możesz zrobić też w domu.

20 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
Składniki
200 g
kwaśnej śmietany
1 szt.
jajko
1 łyżka
miękkiego masła
1 małe op.
proszku do pieczenia
13 czubatych łyżek
mąki tortowej
olej do posmarowania
oregano do posypania
Sposób przepisu
Drukuj
20 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
  1. Ze wszystkich składników zrób kulkę i rozwałkuj ją na cieńszy płat.
  2. Rozwałkowane ciasto pokrój na małe prostokąty, posmaruj olejem i posyp nasionkami/przyprawami. Połącz brzegi aby zrobić z ciasta kokardkę.
  3. Kokardki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut - obserwuj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz