Sylwestrowe kokardki z kwaśnej śmietany

Przepis Sylwestrowe kokardki z kwaśnej śmietany

Dodał: NajKasia, 29.12.2020

Kategorie: Sylwester i Nowy rok, Świąteczne wypieki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonałe, chrupiące a jednocześnie elastyczne kokardki z kwaśnej śmietany. Ciasto jest naprawdę luksusowe, doskonale się z nim pracuje, wcale się nie rozrywa a efekt naprawdę jest wart wypróbowania. Uwielbiam drobne słone przekąski, które możesz zrobić też w domu.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 29.12.2020

Kategorie: Sylwester i Nowy rok, Świąteczne wypieki

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

200 gkwaśnej śmietany
1 szt.jajko
1 łyżkamiękkiego masła
1 małe op.proszku do pieczenia
13 czubatych łyżekmąki tortowej
olej do posmarowania
oregano do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników zrób kulkę i rozwałkuj ją na cieńszy płat.
  2. Rozwałkowane ciasto pokrój na małe prostokąty, posmaruj olejem i posyp nasionkami/przyprawami. Połącz brzegi aby zrobić z ciasta kokardkę.
  3. Kokardki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut - obserwuj.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj