Postanowiłam wypróbować jeden przepis na Boże Narodzenie, póki zostało jeszcze trochę czasu. Wybrałam orzechowe kostki na kruchym cieście. Jako laik na dłużej zatrzymałam się przy drugiej warstwie, zastanawiając się, jak ją zrobić. Ubiłam masło z cukrem, dodałam mielone orzechy, rum i skórkę cytrynową, a na koniec domieszałam pianę z białek. Kostki kroiłam mniej więcej na 4x4cm. Wyszyły cudowne w smaku. Domownicy stwierdzili, że będzie to „hit” tegorocznych świąt Bożego Narodzenia. Nadziewane rogaliki po raz pierwszy mają taką konkurencję (zawsze zajmowały u nas pierwsze miejsce) :-D
Postanowiłam wypróbować jeden przepis na Boże Narodzenie, póki zostało jeszcze trochę czasu. Wybrałam orzechowe kostki na kruchym cieście. Jako laik na dłużej zatrzymałam się przy drugiej warstwie, zastanawiając się, jak ją zrobić. Ubiłam masło z cukrem, dodałam mielone orzechy, rum i skórkę cytrynową, a na koniec domieszałam pianę z białek. Kostki kroiłam mniej więcej na 4x4cm. Wyszyły cudowne w smaku. Domownicy stwierdzili, że będzie to „hit” tegorocznych świąt Bożego Narodzenia. Nadziewane rogaliki po raz pierwszy mają taką konkurencję (zawsze zajmowały u nas pierwsze miejsce) :-D
Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz
Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu
Najlepsze przepisy video od nas, z którymi będziesz w stanie przygotować jedzenie łatwo i szybko.
Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny
Witam serdecznie. W przepisie na kostkę orzechowa w liście produktów na warstwe orzechowa jest 150 g mąki średniego przemialu , a w opisie wykonania warstwy orzechowej juz tej maki nie ma . Błąd jest w spisie produktów?? Czy w opisie wykonania . Bardzo proszę o informacje . Pozdrawiam serdecznie Ewa.