Super ciasto kokosowe

Dodał: NajKasia, 31.5.2022
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Jeden z ulubionych deserów mojego wnuka. Kokosanki zawsze robiłam w formie na muffiny i dopiero niedawno odkryłam przepis jak je robić na blaszce do ciasta. Wymaga to znacznie mniej pracy więc bardzo go polecam. Spróbuj, bo z pewnością również pokochasz ten przepis.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 31.5.2022
Kategorie:
SKŁADNIKI
Ciasto:
7 szt.białek
200 gcukru pudru
200 gwiórków kokosowych
80 gmąki
1/2 łyżeczkiproszku do pieczenia
Krem:
7 szt.żółtek
6 łyżekcukru pudru
3 łyżekmąki
6 łyżekmleka
250 gmasła
dżem morelowy
polewa czekoladowa
- Z białek i cukru ubij sztywną pianę i ostrożnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi, mąką i proszkiem do pieczenia.
- Ciasto rozetrzyj na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 130 - 150 stopni przez około 12 - 15 min.
- Krem:
Nad parą ubij żółtka, cukier, mąkę i mleko. - Zmiksuj na gładki krem, zdejmij znad pary i po kawałkach miksuj z tym masło.
- Ciasto posmaruj dżemem i kremem, na wierzch daj polewę czekoladową.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kokosky na plechu.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kokosky na plechu.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kokosmakronen-Kuchen vom Blech an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tepsis kókuszos.
KOMENTARZE DO PRZEPISU