Strudel z ciasta śmietanowego z jabłkami

Przepis Strudel z ciasta śmietanowego z jabłkami

Dodał: NajKasia, 25.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nie wystarczyło mi, żeby zrobiła to ciasto z jednej porcji składników, ja musiałam zrobić od razu z potrójnej porcji. Wyszły mi trzy takie blaszki :) ale jak zawsze u mnie w domu, wszystkie trzy blaszki zostały zjedzone. No w sumie blaszki zostały ale strudle z nich zniknęły błyskawicznie. Są fantastyczne, delikatne i soczyste. Koniecznie spróbuj, nie będziesz żałować.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 25.6.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

500 gmąki
1/2 małego opakowaniaproszku do pieczenia
1 op.śmietany kremówki 30% (200 g)
2 jajka
2 łyżkioctu
szczyptasoli
6-8 szt.jabłek
cukier
mielony cynamon
bułka tarta
odrobina masła
rum do posmarowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wymieszaj składniki na ciasto, jeśli będzie zbyt gęste to dodaj trochę mleka i wyrób z tego wszystkiego gładkie ciasto, które pozostaw na 1/2 godziny.
  2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
  3. Ciasto podziel na trzy części, każdą część rozwałkuj na płat, który posyp bułką tartą, jabłkami, cukrem i cynamonem. Zroluj w strudel i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Strudle posmaruj rozpuszczonym masłem wymieszanym z rumem i daj do piekarnika aby się piekły.
  5. Piecz przez około 30 minut w temperaturze 200°C.
  6. Gotowe strudle możesz posmarować resztą masła z rumem.

Mój blog: Vaření s Tomem

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj