Zawsze się mówi, że produkty mleczne w marynacie zapobiegają temu, aby mięso po upieczeniu było twarde albo mało soczyste. I naprawdę tak jest. Czasami kotlety wieprzowe moczę przez całą noc w mleku a te kotlety były zanurzone w marynacie przez cały dzień i efekt był naprawdę dobry. Jogurtu, który został na mięsie po moczeniu w marynacie nie usuwałam, od razu całe mięso obtoczyłam w bułce tartej i pod względem smaku było na piątkę z plusem.
Zawsze się mówi, że produkty mleczne w marynacie zapobiegają temu, aby mięso po upieczeniu było twarde albo mało soczyste. I naprawdę tak jest. Czasami kotlety wieprzowe moczę przez całą noc w mleku a te kotlety były zanurzone w marynacie przez cały dzień i efekt był naprawdę dobry. Jogurtu, który został na mięsie po moczeniu w marynacie nie usuwałam, od razu całe mięso obtoczyłam w bułce tartej i pod względem smaku było na piątkę z plusem.
Mój blog: Vaření s Tomem
Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz
Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu
Najlepsze przepisy video od nas, z którymi będziesz w stanie przygotować jedzenie łatwo i szybko.
Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny