SKŁADNIKI
2 szt.camembert
1 szt.mniejsza cebula
150 gpieczarek
50 gszynki
1 łyżkamasła
sól, pieprz
szczypior
Na sos:
200 mlśmietany kremówki
mielony biały pieprz
sól
i to co się nie zmieściło do camemberta
wszystko do klasycznego panierowania
- Ser rozkrój poziomo i wyjmij miękką część. Na patelni roztop masło i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklij ją.
- Następnie dodaj drobno pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę szynkę, posól i duś przez 10 minut.
- Na koniec dodaj pokrojony szczypior. Mieszankę pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Nadziewaj nią camemberty, obtocz w klasycznej panierce i smaż na oleju aż będą złociste z obu stron.
- Do garnka wlej śmietanę, dodaj wydłubane wnętrze sera i na małym ogniu rozpuść. Dodaj zmiksowaną mieszankę która nie zmieściła się do środka sera, dodaj biały mielony pieprz i dosól do smaku. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Smažený hermelín plněný žampionovou směsí s omáčkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vyprážaný hermelín plnený šampiňónovou zmesou s omáčkou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Mit Champignons gefüllter gebackener Camembert mit Sahnesoße an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Kirántott töltött camembert sajtos mártással.
KOMENTARZE DO PRZEPISU