Smażone piersi z kurczaka nadziewane warzywami

Przepis Smażone piersi z kurczaka nadziewane warzywami

Dodał: NajKasia, 28.7.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli nie masz ochoty na tradycyjne nadzienie - ser, szynka, możesz faszerować mięso warzywami. Pycha. Długo zastanawiałam się co zrobić na obiad, aż przyszło mi do głowy takie połączenie. W zamrażarce znalazłam mieszankę mrożonych warzyw więc chciałam je wykorzystać i muszę przyznać, że obiad udał mi się doskonale :) Do tego podałam puree ziemniaczane ale tradycyjna sałatka warzywna też by dobrze pasowała,

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 28.7.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

2 szt.piersi z kurczaka
1 szt.jajko
5 łyżekmąki
5 łyżekbułki tartej
do smakusól, pieprz
100 gtwardego sera
100 gmasła
olej słonecznikowy do smażenia
|warzywa do faszerowania według preferencji smakowych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na plastry, popieprz i posól do smaku.
  2. Warzywa ugotuj w wodzie (groszek,marchewka, seler, ...). Gdy warzywa są już ugotowane dodaj na przykład pomidory, kukurydzę, paprykę... dodaj tarty ser i rozpuszczone masło. Wymieszaj.
  3. Piersi z kurczaka faszeruj nadzieniem i zawijaj za pomocą wykałaczki. Obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju.
  4. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i sałatą. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj