NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Sylwester i Nowy rok Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem - szybkie danie
Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem - szybkie danie
Przepis Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem - szybkie danie
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Nie zdążysz nawet policzyć do 5 i będziesz mieć gotowe fantastyczne ślimaczki nadziewane szynką i serem. Jest to tak super szybkie danie, że na pewno polubisz ten przepis. Ja przygotowuję je na Sylwestra, na urodziny jako słony poczęstunek dla gości albo gdy po prostu mam z mężem ochotę na coś dobrego, gdy oglądamy w telewizji ciekawy film. Jako nadzienie możesz oczywiście użyć też innych składników, na przykład kiełbaski, boczku, kukurydzy, oliwek... co kto lubi :)

NajKasia    ·   24.12.2021

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem - szybkie danie

Nie zdążysz nawet policzyć do 5 i będziesz mieć gotowe fantastyczne ślimaczki nadziewane szynką i serem. Jest to tak super szybkie danie, że na pewno polubisz ten przepis. Ja przygotowuję je na Sylwestra, na urodziny jako słony poczęstunek dla gości albo gdy po prostu mam z mężem ochotę na coś dobrego, gdy oglądamy w telewizji ciekawy film. Jako nadzienie możesz oczywiście użyć też innych składników, na przykład kiełbaski, boczku, kukurydzy, oliwek... co kto lubi :)

Składniki
ciasto francuskie
szynka
ser
nasionka do posypania
jajko do posmarowania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jeśli nie kupiłaś rozwałkowanego ciasta francuskiego to rozwałkuj je na stolnicy na cienki płat, który pokrój radełkiem na kwadraty.
  2. Na każdy kwadrat połóż plasterek szynki i plasterek sera. Zroluj i przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem/.
  3. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp nasionkami.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni aż będą złociste.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz