Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem - szybkie danie

Przepis Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem - szybkie danie

Dodał: NajKasia, 24.12.2021

Kategorie: Sylwester i Nowy rok, Świąteczne wypieki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nie zdążysz nawet policzyć do 5 i będziesz mieć gotowe fantastyczne ślimaczki nadziewane szynką i serem. Jest to tak super szybkie danie, że na pewno polubisz ten przepis. Ja przygotowuję je na Sylwestra, na urodziny jako słony poczęstunek dla gości albo gdy po prostu mam z mężem ochotę na coś dobrego, gdy oglądamy w telewizji ciekawy film. Jako nadzienie możesz oczywiście użyć też innych składników, na przykład kiełbaski, boczku, kukurydzy, oliwek... co kto lubi :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 24.12.2021

Kategorie: Sylwester i Nowy rok, Świąteczne wypieki

SKŁADNIKI

ciasto francuskie
szynka
ser
nasionka do posypania
jajko do posmarowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jeśli nie kupiłaś rozwałkowanego ciasta francuskiego to rozwałkuj je na stolnicy na cienki płat, który pokrój radełkiem na kwadraty.
  2. Na każdy kwadrat połóż plasterek szynki i plasterek sera. Zroluj i przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem/.
  3. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp nasionkami.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni aż będą złociste.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj