Serowe paluchy pizzowe

Przepis Serowe paluchy pizzowe
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Serowe paluchy pizzowe
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jak łatwo i szybko przygotować przekąski na przyjęcie? Ciasto drożdżowe takie samo jak na pizzę, z dodatkiem tartego sera oraz z dipem ze śmietany, sera i słodkiej mielonej papryki. Idealna propozycja na imprezę lub na inne uroczystości.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Serowe paluchy pizzowe

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

700 gmąki
250 gmasła
6 łyżeksmalcu
2 szt.żółtek
30 gświeżych drożdży
150 g twardego sera
175 gśmietany
1 łyżeczkasoli
1 łyżeczkakminku
100 mlmleka
1 jajko do posmarowania
1 łyżeczkasłodkiej papryki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Drożdże dodaj do ciepłego mleka i pozostaw do wyrośnięcia zaczynu.
  2. Przesyp mąkę do miski, dodaj masło, smalec, żółtko, połowę startego twardego sera, kwaśną śmietanę, sól oraz powstały zaczyn. 
  3. Całość wymieszaj i wyrabiaj ciasto. Pozostaw do wyrośnięcia na około 3-4 godziny.
  4. Następnie rozwałkuj ciasto na blacie, który uprzednio należy oprószyć mąką. Ciasto pokrój w paski. Układaj na wyłożonej papierem blaszce, a następnie natrzyj roztrzepanym jajkiem. Posyp słodką papryką oraz kminkiem.
  5. Paluchy posyp resztą startego sera i włóż do piekarnika. Piecz w temperaturze 200 stopni na złoty kolor. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj