Sernik z kremem (Łzy anioła)

Przepis Sernik z kremem (Łzy anioła)

Dodał: NajKasia, 7.7.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Miniony tydzień miałam trochę bardziej intensywny. Świętowaliśmy u nas w rodzinie urodziny i imieniny więc miałam sporo okazji by upiec coś dobrego dla gości .Przygotowałam też desery bez pieczenia - budyniowe pucharki, upiekłam delikatne kremowe ciasto a żeby nie było na stole samych słodkości to zrobiłam też mini pizze :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 7.7.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

400 gmąki
160 gmargaryny
160 gcukru pudru
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
3 szt.żółtek

Nadzienie twarogowe:

0,5 litramleka
750 gtwarogu w wiaderku
150 gcukru pudru
1 op.cukru waniliowego
1 op.budyniu waniliowego w proszku
150 mloleju
1 szt.jajko
3 szt.żółtek

Pianka:

6 szt.białek
6 łyżekcukru pudru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ciasto:
    ze wszystkich składników wyrób ciasto i wyłóż je na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę o wymiarach 30x40cm.
  2. Nadzienie twarogowe:
    Wszystko zmiksuj, wylej na wyłożone w blaszce ciasto i włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C (na około 25 min, obserwuj).
  3. Pianka:
    Białka ubij na sztywną pianę a następnie dodaj do nich cukier. Bezpośrednio przed dopieczeniem ciasta nałóż pianę na nadzienie twarogowe i piecz jeszcze maksymalnie przez 10 minut w niższej temperaturze (130°C).
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj