Słodkie pucharki dla wielkich łasuchów
Fanom tiramisu z pewnością to będzie smakowało. Delikatny kawowy smak w połączeniu z owocami nie ma konkurencji.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
250 gmascarpone
250 gdługich biszkoptów
200 gowoców
100 gcukru pudru
100 mlkawy
3 szt.białek
kakao do ozdobienia
- Najpierw ugotuj kawę, mocną, bez cukru.
- Białka razem z cukrem pudrem ubij w kąpieli wodnej na sztywną pianę.
- W drugiej misce utrzyj mascarpone, stopniowo dodawaj do niego ubitą pianę z białek i drobnym strumieniem dolewaj ugotowaną kawę.
- Przygotuj słoiczki, w których będziesz układać poszczególne piętra.
- Na dnie słoiczka ułóż podłużne biszkopty namoczone w kawie na sekundę, następnie ułóż warstwę kremu, potem owoce (możesz użyć zarówno świeżych jak i mrożonych) i powtarzaj te warstwy. Zakończ kremem a po wierzchu posyp kakao.
Źródło: Povar
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Sladké poháry pro velké mlsouny.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Sladké poháre pre veľkých maškrtníkov.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Édes gyümölcsös-krémes pohárdesszert.
KOMENTARZE DO PRZEPISU