Różowe kruche ciasteczka z budyniowego proszku

Przepis Różowe kruche ciasteczka z budyniowego proszku
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pyszne kruche ciasteczka z truskawkowym budyniem w proszku, po których potocznie mówić, wszyscy padną na kolana. Sklejałam je marmoladą a wierzch ozdobiłam czekoladą, którą zabarwiłam różowym barwnikiem spożywczym.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

300 gmąki
2 szt.jajek
150 gcukru pudru
4 op.budyniu truskawkowego
175 gmargaryny
1/4 małego op.proszku do pieczenia

Polewa:

biała czekolada
różowy barwnik spożywczy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj ciasto - wymieszaj wszystkie potrzebne składniki i zrób kulkę, którą zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
  2. Potem wyjmij ciasto i rozwałkuj je. Wykrawaj serduszka, które uóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i upiecz.
  3. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 7 minut - obserwuj.
  4. Następnie sklej marmoladą i połowę zamocz w białej czekoladzie, którą zabarw różowym barwnikiem spożywczym.
  5. Niektóre tylko posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj