Rolady z tortilli z szynką, serem i sałatą

Przepis Rolady z tortilli z szynką, serem i sałatą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Tym zachwyciłam już nie jednych gości, którzy do mnie przyszli... :D :D :D Ten przysmak zawsze znika szybciej niż kanapki i przekąski.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

2 gotowe tortille
8 plastrów szynki
8 plastrów twardego sera
sałata lodowa
pomidorki cherry
serek alemtte do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Tortille kup duże, przeznaczone na wrapy, z sałaty oddziel poszczególne liście, ewentualnie odetnij najgrubsze fragmenty, nie dlatego że są niejadalne ale po prostu roladę się wtedy łatwiej zwija), pomidorki cherry przekrój wzdłuż na cztery części.
  2. Tortille włóż do woreczka do podgrzewania w mikrofalówce, lekko pokrop wodą, zamknij i podgrzej przez około 1 minutkę w mikrofalówce.
  3. Następnie ostrożnie wyjmij je z woreczka i rozłóż na stolnicy tak, aby odrobinę na siebie nachodziły. Teraz delikatnie posmaruj je serkiem alemtte, połóż szynkę i ser, znów delikatnie posmaruj, połóż listki sałaty, znowu posmaruj i na całej długości ułóż w dwóch rzędach pomidorki. Teraz mocno zwiń.
  4. Następnie w odległości około 1-1,5 cm wbij w roladę mocniejsze wykałaczki i dopiero potem ostrym nożem pokrój na kawałki.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj