Rolady wieprzowe z wolnowaru

Przepis Rolady wieprzowe z wolnowaru

Dodał: NajKasia, 16.6.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jestem trochę dziwna...Pracuję szybko, myślę szybko, odpoczywam szybko a śpię jeszcze szybciej, ponieważ przy mojej pracy właściwie nie mam innego wyjścia. I naprawdę "do szału doprowadzają mnie" rzeczy, które się wleką i ludzie, którzy nie potrafią szybko działać. Ale w kuchni mam jednego pomocnika, na któremu nie wypominam jego powolnego tempa...:D :D :D

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 16.6.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

plastry karkówki wieprzowej (rozbić tłuczkiem)
plastry salami pepperoni
musztarda
sól, pieprz
mięsna kostka rosołowa
sos sojowy
smalec
mąka
woda

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Rozbite tłuczkiem mięso posól, popieprz, posmaruj odrobiną musztardy, na wierzchu połóż kilka plasterków salami i zwiń jak rolady. Ja zabezpieczam je dwiema wykałaczkami żeby się nie rozwinęły (można też obwiązać nitką).
  2. Prędko podsmaż na smalcu ze wszystkich stron, przełóż do wolnowaru na rozgrzaną patelnię wlej trochę wody i powstałym sosem polej mięso, dodaj jeszcze tyle wody, aby mięso było zanurzone, dodaj mięsną kostkę rosołową, przykryj pokrywą i gotuj na wyższym stopniu około 2 i pół godzinki.
  3. Następnie wyjmij rolady z garnka, nalej trochę zimnej wody i roztrzep w niej 2 łyżki mąki. Zagęść tą zasmażką powstały sos.
  4. Pozostaw aby się jeszcze 20 minut gotowało, posól, dopraw sosem sojowym i popieprz do smaku.
  5. Z rolad wyjmij wykałaczki i włóż mięso z powrotem do gotowego sosu, aby się chwilę podgrzało.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj