NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Urodziny Przekąski Pyszna pasta do chleba z paluszków krabowych
Pyszna pasta do chleba z paluszków krabowych
Przepis Pyszna pasta do chleba z paluszków krabowych
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   28.3.2023

Pyszna pasta do chleba z paluszków krabowych

Pastę do chleba z paluszków krabowych przygotujesz w kilka minut, pod względem smaku jest świetna i delikatna a do zrobienia jej potrzebujesz tylko kilku składników. Pasuje na kanapki, na koreczki a podczas rodzinnej kolacji możesz ją podać ze świeżym chlebem albo z bagietką. Pasty z paluszków krabowych nie musisz bogato ozdabiać, jako dodatek możesz wybrać świeże warzywa. Tę pastę możesz też ozdobić świeżymi ziołami.

20 min.
Przygotowanie
Składniki
250 g
paluszków krabowych
60 g
masła
150 g
naturalnego serka wiejskiego (można zastąpić np. serkiem Almette)
1 łyżka
musztardy
2 łyżki
jogurtu naturalnego
sól i pieprz
d ozdoby
świeży szczypiorek albo pietruszka
Sposób przepisu
Drukuj

Pastę do chleba z paluszków krabowych możesz przygotować w dowolnym momencie, składniki do przygotowania jej możesz zmieniać w zależności od tego co znajdziesz w domu w lodówce. Oprócz masła, jogurtu i serka można też użyć majonez, serek topiony lub kwaśną śmietanę. Tę pastę do chleba można przygotować naprawdę w dowolnym momencie.

  1. Masło pozostaw do zmięknięcia w pokojowej temperaturze, aby można było z nim pracować.
  2. Paluszki krabowe zostaw aby trochę się rozmroziły i drobno je pokrój. 
  3. Do większej miski włóż później masło, musztardę, jogurt naturalny, serek wiejski i ewentualnie do smaku trochę majonezu i wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Dodaj pokrojone paluszki krabowe i dopraw solą i pieprzem.
  5. Na koniec pastę do chleba ozdób posiekanym szczypiorkiem lub pietruszką.
  6. Pastę możesz nakładać na wekę, rogaliki albo na świeże pieczywo. Na kolację do pasty możesz podać też świeżą sałatę.

W podobny sposób możesz również przygotować sałatkę z paluszków krabowych, wystarczy dodać kukurydzę, startą marchew i pokrojony por. Ten wariant będzie smakować przede wszystkim dzieciom, którym spodoba się kolorystyka sałatki i oczywiście przede wszystkim ulubiona kukurydza. 

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz