Prosta babka twarogowa
Tak prosta a jednocześnie tak dobra. Najczęściej piekę ją z twarogu z wiaderka, taka najbardziej mi smakuje. Upiekłam ją wczoraj abyśmy ją mieli na śniadanie, my do kawy a dzieci do kakao. Uwielbiam słodkie śniadania na różne sposoby, dlatego piekę wieczorem aby rano nie musieć chodzić do sklepu po słodkie bułki. Domowe to jednak domowe i zawsze smakuje najlepiej. Wiesz z jakich jest składników i bez zbędnych barwników, konserwantów, aby jak najdłużej zachowało świeżość. Przecież domowa babka nigdy długo nie stoi bo szybko ją zjadamy :)
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
1/2 kostkimasła
4 szt.żółtka
1 op.cukru waniliowego
200 gcukru
250 gtwarogu
250 gmąki
1 op.proszku do pieczenia
4 szt.białek
- 1/2 masła, 4 żółtka, cukier waniliowy i 200 g cukru zmiksuj, dodaj 250 g twarogu (ja dałam z wiaderka) i nadal miksuj.
- Następnie dodaj 250 g mąki z proszkiem do pieczenia a na końcu pianę z czterech białek.
- Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 45 minut.
- Dałam ciasto do dużej blaszki, ale równie dobrze możesz dać do mniejszej, wtedy będzie wyższe.
Mój blog z Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jednoduchá tvarohová bábovka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jednoduchá tvarohová bábovka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Einfacher Quark-Gugelhupf an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Egyszerű túrós kuglóf.
KOMENTARZE DO PRZEPISU