NajPrzepis.pl Desery Babki Prosta babka twarogowa
Prosta babka twarogowa
Przepis Prosta babka twarogowa
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Tak prosta a jednocześnie tak dobra. Najczęściej piekę ją z twarogu z wiaderka, taka najbardziej mi smakuje. Upiekłam ją wczoraj abyśmy ją mieli na śniadanie, my do kawy a dzieci do kakao. Uwielbiam słodkie śniadania na różne sposoby, dlatego piekę wieczorem aby rano nie musieć chodzić do sklepu po słodkie bułki. Domowe to jednak domowe i zawsze smakuje najlepiej. Wiesz z jakich jest składników i bez zbędnych barwników, konserwantów, aby jak najdłużej zachowało świeżość. Przecież domowa babka nigdy długo nie stoi bo szybko ją zjadamy :)

NajKasia    ·   20.5.2021

Prosta babka twarogowa

Tak prosta a jednocześnie tak dobra. Najczęściej piekę ją z twarogu z wiaderka, taka najbardziej mi smakuje. Upiekłam ją wczoraj abyśmy ją mieli na śniadanie, my do kawy a dzieci do kakao. Uwielbiam słodkie śniadania na różne sposoby, dlatego piekę wieczorem aby rano nie musieć chodzić do sklepu po słodkie bułki. Domowe to jednak domowe i zawsze smakuje najlepiej. Wiesz z jakich jest składników i bez zbędnych barwników, konserwantów, aby jak najdłużej zachowało świeżość. Przecież domowa babka nigdy długo nie stoi bo szybko ją zjadamy :)

Składniki
1/2 kostki
masła
4 szt.
żółtka
1 op.
cukru waniliowego
200 g
cukru
250 g
twarogu
250 g
mąki
1 op.
proszku do pieczenia
4 szt.
białek
Sposób przepisu
Drukuj
  1. 1/2 masła, 4 żółtka, cukier waniliowy i 200 g cukru zmiksuj, dodaj 250 g twarogu (ja dałam z wiaderka) i nadal miksuj.
  2. Następnie dodaj 250 g mąki z proszkiem do pieczenia a na końcu pianę z czterech białek.
  3. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 45 minut.
  4. Dałam ciasto do dużej blaszki, ale równie dobrze możesz dać do mniejszej, wtedy będzie wyższe.

Mój blog z Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz