Prosta babka twarogowa

Przepis Prosta babka twarogowa

Dodał: NajKasia, 20.5.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Tak prosta a jednocześnie tak dobra. Najczęściej piekę ją z twarogu z wiaderka, taka najbardziej mi smakuje. Upiekłam ją wczoraj abyśmy ją mieli na śniadanie, my do kawy a dzieci do kakao. Uwielbiam słodkie śniadania na różne sposoby, dlatego piekę wieczorem aby rano nie musieć chodzić do sklepu po słodkie bułki. Domowe to jednak domowe i zawsze smakuje najlepiej. Wiesz z jakich jest składników i bez zbędnych barwników, konserwantów, aby jak najdłużej zachowało świeżość. Przecież domowa babka nigdy długo nie stoi bo szybko ją zjadamy :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.5.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

1/2 kostkimasła
4 szt.żółtka
1 op.cukru waniliowego
200 gcukru
250 gtwarogu
250 gmąki
1 op.proszku do pieczenia
4 szt.białek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. 1/2 masła, 4 żółtka, cukier waniliowy i 200 g cukru zmiksuj, dodaj 250 g twarogu (ja dałam z wiaderka) i nadal miksuj.
  2. Następnie dodaj 250 g mąki z proszkiem do pieczenia a na końcu pianę z czterech białek.
  3. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 45 minut.
  4. Dałam ciasto do dużej blaszki, ale równie dobrze możesz dać do mniejszej, wtedy będzie wyższe.

Mój blog z Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj