Pikantne mięso drobiowe z grzybami

Przepis Pikantne mięso drobiowe z grzybami

Dodał: NajKasia, 7.10.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

A Ty co dzisiaj zrobiłaś na obiad?

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 7.10.2021

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

400 gpiersi z kurczaka
300 gpieczarek
1 szt.cebula
3 łyżkimusztardy
8 łyżekketchupu
1 kostkabulionu drobiowego
1 szt.papryczki chilli
100 mlmleka
400 mlśmietany
2 łyżkioleju
kawałeczekmasła
sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso z kurczaka pokrój w kostkę, posól i popieprz a potem podsmaż na rozgrzanym oleju aż będzie złociste.
  2. Mięso z kurczaka zdejmij z patelni, na patelnię daj kawałek masła, dodaj drobno pokrojoną cebulkę i podsmaż. Dodaj pieczarki oraz bulion i podlej trochę wodą. Pozostaw aby bulion się rozpuścił, dodaj drobno pokrojoną lub startą na tarce papryczkę chilli, ketchup oraz musztardę i delikatnie posól.
  3. Gotuj dopóki wszystko się nie połączy a na koniec zagęść śmietaną, do której dodaj mleko. Zredukuj i dodaj mięso.
  4. Podawaj z ryżem.

Źródło: Maminajela

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj