Pikantna pasta twarogowa

Dodał: NajKasia, 2.1.2021
Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta twarogowa, Pasta serowa
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Prosta i smaczna pasta na chrupiącą bagietkę. Jeśli już masz składniki w lodówce, pora na przygotowanie.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 2.1.2021
Kategorie: Pasty do smarowania, Pasta twarogowa, Pasta serowa
SKŁADNIKI
400 gtwaróg TEMAR (ser ołomuniecki)
½ szt.czerwona cebula
1 szt.cebula dymka ze szczypiorkiem
2 ząbkiczosnek
1/2 łyżeczkipapryka słodka mielona
2 łyżeczkimielony kminek
do smakupieprz, ew. sól
4-5 łyżekjasne piwo
1 szt.papryczka Chilli wiśniowa/czereśniowa lub papryczka chili
250 gserek śmietankowy
- Zetrzyj twarożki na dużych oczkach tarki.
- Drobno posiekaj czerwoną cebulę, cebulę dymkę i ostrą papryczkę. Przeciśnij czosnek przez praskę. Dodaj składniki do twarogów.
- Dodaj pieprz, kminek, pieprz, piwo i wymieszaj. Na koniec wmieszaj serek śmietankowy.
- Pozostaw w lodówce na 24 godziny w zamkniętym pojemniku, aby serek dojrzał.
- Podawaj ze świeżym pieczywem.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pikantní tvarůžková pomazánka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pikantná tvarôžková nátierka.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Pikáns kvarglis krém.
KOMENTARZE DO PRZEPISU