Pikantna pasta twarogowa

Przepis Pikantna pasta twarogowa
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Prosta i smaczna pasta na chrupiącą bagietkę. Jeśli już masz składniki w lodówce, pora na przygotowanie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

400 gtwaróg TEMAR (ser ołomuniecki)
½ szt.czerwona cebula
1 szt.cebula dymka ze szczypiorkiem
2 ząbkiczosnek
1/2 łyżeczkipapryka słodka mielona
2 łyżeczkimielony kminek
do smakupieprz, ew. sól
4-5 łyżekjasne piwo
1 szt.papryczka Chilli wiśniowa/czereśniowa lub papryczka chili
250 gserek śmietankowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Zetrzyj twarożki na dużych oczkach tarki.
  2. Drobno posiekaj czerwoną cebulę, cebulę dymkę i ostrą papryczkę. Przeciśnij czosnek przez praskę. Dodaj składniki do twarogów.
  3. Dodaj pieprz, kminek, pieprz, piwo i wymieszaj. Na koniec wmieszaj serek śmietankowy.
  4. Pozostaw w lodówce na 24 godziny w zamkniętym pojemniku, aby serek dojrzał.
  5. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj