Pieczony łosoś na maśle

Przepis Pieczony łosoś na maśle

Dodał: NajKasia, 20.12.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Mięso z kurczaka już nam się przejadło więc musiałam wymyślić co zrobić dziś na obiad. Ostatecznie zrobiłam rybę. W zamrażarce miałam odłożonego łososia, był pyszny.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.12.2021

Kategorie: Obiad, Pora dnia

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Filet z łososia ze skórą
masło
sól morska
przyprawa do ryb
cytryna

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Filet umyj w zimnej wodzie i osusz ręcznikami papierowymi. Skórą w dół połóż do naczynia żaroodpornego, które posmaruj masłem, posyp solą morską oraz przyprawą do ryb i odstaw na 30 minut.
  2. Przed pieczeniem połóż na wierzchu plastry masła. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
  3. Upieczony filet pokrop sokiem z cytryny.
  4. Możesz podawać na przykład z puree ziemniaczanym lub z sałatą.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj