NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Pieczony łosoś na maśle
Pieczony łosoś na maśle
Przepis Pieczony łosoś na maśle
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   20.12.2021

Pieczony łosoś na maśle

Mięso z kurczaka już nam się przejadło więc musiałam wymyślić co zrobić dziś na obiad. Ostatecznie zrobiłam rybę. W zamrażarce miałam odłożonego łososia, był pyszny.

45 min.
Przygotowanie
25 min.
Gotowanie
Składniki
Filet z łososia ze skórą
masło
sól morska
przyprawa do ryb
cytryna
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Filet umyj w zimnej wodzie i osusz ręcznikami papierowymi. Skórą w dół połóż do naczynia żaroodpornego, które posmaruj masłem, posyp solą morską oraz przyprawą do ryb i odstaw na 30 minut.
  2. Przed pieczeniem połóż na wierzchu plastry masła. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
  3. Upieczony filet pokrop sokiem z cytryny.
  4. Możesz podawać na przykład z puree ziemniaczanym lub z sałatą.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz