NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Pieczony kurczak Pieczone udka z kurczaka z kapustą z jednej blaszki
Pieczone udka z kurczaka z kapustą z jednej blaszki
Przepis Pieczone udka z kurczaka z kapustą z jednej blaszki
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Pieczenie mięsa w piekarniku to najprostszy sposób jak szybko przygotować niedzielny obiad. Spróbuj w tym samym czasie upiec też dodatek. Wszystko na jednej blaszce. Jest to co prawda trochę nietypowy dodatek ale z pewnością warto spróbować.

NajKasia    ·   24.9.2021

Pieczone udka z kurczaka z kapustą z jednej blaszki

Pieczenie mięsa w piekarniku to najprostszy sposób jak szybko przygotować niedzielny obiad. Spróbuj w tym samym czasie upiec też dodatek. Wszystko na jednej blaszce. Jest to co prawda trochę nietypowy dodatek ale z pewnością warto spróbować.

15 min.
Przygotowanie
45 min.
Gotowanie
Składniki
1 szt.
kapusty
3 szt.
udek z kurczaka
3 ząbki
czosnku
3 łyżki
oliwy z oliwek
do smaku
sól
do smaku
pieprz czarny
do smaku
czerwona mielona papryka
Sposób przepisu
Drukuj
15 min.
Przygotowanie
45 min.
Gotowanie
  1. Kapustę pokrój na płaty o grubości około 2 cm. Ułóż je na blaszce, którą posmaruj oliwą.
  2. Posól, popieprz i połóż na kapuście udka z kurczaka obtoczone w mieszance przypraw i czosnku.
  3. Przygotowaną blaszkę włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz