Pieczone udka z kurczaka z kapustą z jednej blaszki

Przepis Pieczone udka z kurczaka z kapustą z jednej blaszki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Pieczenie mięsa w piekarniku to najprostszy sposób jak szybko przygotować niedzielny obiad. Spróbuj w tym samym czasie upiec też dodatek. Wszystko na jednej blaszce. Jest to co prawda trochę nietypowy dodatek ale z pewnością warto spróbować.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 szt.kapusty
3 szt.udek z kurczaka
3 ząbkiczosnku
3 łyżkioliwy z oliwek
do smakusól
do smakupieprz czarny
do smakuczerwona mielona papryka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Kapustę pokrój na płaty o grubości około 2 cm. Ułóż je na blaszce, którą posmaruj oliwą.
  2. Posól, popieprz i połóż na kapuście udka z kurczaka obtoczone w mieszance przypraw i czosnku.
  3. Przygotowaną blaszkę włóż do wcześniej nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj