NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Pekińskie placki z puree ziemniaczanym
Pekińskie placki z puree ziemniaczanym
Przepis Pekińskie placki z puree ziemniaczanym
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   29.5.2023

Pekińskie placki z puree ziemniaczanym

Na pierwszy rzut oka wydaje się, że są to zwykłe kotlety, ale w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Mięso kroimy na drobne kawałki, które mieszamy z innymi składnikami i powstaje jakby ciasto, które smaży się nałożone na oleju. W ten sposób powstaje placek, który przypomina kotlet a te pekińskie placki są naprawdę bardzo smaczne.

Składniki
około 500 g
piersi lub udek z kurczaka
3 szt.
całych jajek
2 szt.
cebuli
3 ząbki
czosnku
3 łyżki
skrobi ziemniaczanej
2 łyżki
ketchupu
1 łyżka
sosu sojowego
2 łyżki
oleju
2 łyżki
bułki tartej
1 łyżeczka
mielonej czerwonej papryki
sól, vegeta, pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mięso pokrój w małą kostkę lub w paseczki.
  2. Dodaj wszystkie składniki i razem wymieszaj.
  3. Daj do lodówki na 2 godziny.
  4. Za pomocą łyżki nabieraj mięso i układaj placki na rozgrzanym oleju i smaż aż będą złociste.
  5. Podawaj z puree ziemniaczanym.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz