Pasta z wędzonej makreli z twarogiem

Przepis Pasta z wędzonej makreli z twarogiem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Właśnie miałam ochotę na coś, czego od dawna nie jedliśmy w domu, kiedy to w trakcie codziennych zakupów znalazłam makrelę w promocji i wtedy to do mnie dotarło. Ta pasta ma doskonały smak i jednocześnie jest całkiem prosta w przygotowaniu. Do tego jeszcze tylko domowy chleb z chrupiącą skórką (choć i ten ze sklepu nie jest zły) i obiad jest gotowy w 15 minut.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

1 szt.wędzona makrela
2 łyżkitwaróg (czubate łyżki)
2 łyżkimajonez
1 PLszczypiorek
1 szt.cebula
2 łyżeczkisok z cytryny
do smakusól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wędzoną makrelę obieramy z kości i skóry.%
  2. Do mięsa dodaj twaróg, majonez, szczypiorek, drobno posiekaną cebulę, sok z cytryny, sól i pieprz.
  3. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Rozprowadź na świeżym pieczywie i udekoruj według własnej wyobraźni i gustu.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj