NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Pasta rybna Pasta z wędzonej makreli z twarogiem
Pasta z wędzonej makreli z twarogiem
Przepis Pasta z wędzonej makreli z twarogiem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Właśnie miałam ochotę na coś, czego od dawna nie jedliśmy w domu, kiedy to w trakcie codziennych zakupów znalazłam makrelę w promocji i wtedy to do mnie dotarło. Ta pasta ma doskonały smak i jednocześnie jest całkiem prosta w przygotowaniu. Do tego jeszcze tylko domowy chleb z chrupiącą skórką (choć i ten ze sklepu nie jest zły) i obiad jest gotowy w 15 minut.

NajKasia    ·   5.1.2021

Pasta z wędzonej makreli z twarogiem

Właśnie miałam ochotę na coś, czego od dawna nie jedliśmy w domu, kiedy to w trakcie codziennych zakupów znalazłam makrelę w promocji i wtedy to do mnie dotarło. Ta pasta ma doskonały smak i jednocześnie jest całkiem prosta w przygotowaniu. Do tego jeszcze tylko domowy chleb z chrupiącą skórką (choć i ten ze sklepu nie jest zły) i obiad jest gotowy w 15 minut.

Składniki
1 szt.
wędzona makrela
2 łyżki
twaróg (czubate łyżki)
2 łyżki
majonez
1 PL
szczypiorek
1 szt.
cebula
2 łyżeczki
sok z cytryny
do smaku
sól, pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wędzoną makrelę obieramy z kości i skóry.%
  2. Do mięsa dodaj twaróg, majonez, szczypiorek, drobno posiekaną cebulę, sok z cytryny, sól i pieprz.
  3. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Rozprowadź na świeżym pieczywie i udekoruj według własnej wyobraźni i gustu.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz