Paryskie rogaliki z porządnym kremem

Przepis Paryskie rogaliki z porządnym kremem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Są one wyjątkowo bliskie memu sercu. Doskonałe paryskie rogaliki, chciałabym bardzo podziękować temu, kto je wymyślił. Doskonałe orzechowe ciasto, na które jest pięknie nałożony porządny maślany krem a to wszystko polane polewą czekoladową. Niektórzy robią krem z mleka skondensowanego i masła ale ja stale robię porządny tradycyjny krem maślany. Nie mówię oczywiście że ten z mleka skondensowanego jest zły, po prostu maślany jest o wiele lepszy. Koniecznie spróbuj, wcale nie są tak skomplikowane jak się wydaje na pierwszy rzut oka :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Składniki:

300 gmielonych orzechów włoskich
300 gcukru pudru
100 gmąki
2 szt.jajka

Krem:

2 szt.jajka
120 gcukru pudru
1 op.cukru waniliowego
250 gmasła
do smakurum

Polewa:

150 gczekolady do gotowania
75 gutwardzonego 100% tłuszczu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Krem:
    Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksuj w kąpieli wodnej przez około 20 minut. Potem pozostaw do ostygnięcia. Zmiksuj masło a potem zmiksuj je z ostygniętą masą jajeczną. Na koniec dodaj rum do smaku.
  2. Ciasto:
    Ze wszystkich składników wyrób ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dodaj jeszcze trochę mąki. Ciasto pozostaw do następnego dnia.
  3. Ciasto rozwałkuj na grubość około 5 – 8 mm i wykrawaj rogaliki, które upiecz. Piecz w temperaturze 170 stopni aż będą złociste, krótko :) Nie znam dokładnego czasu, zawsze obserwuję piekarni dlatego Ty również go obserwuj.
  4. Po ostygnięciu na rogaliki nałóż krem. Daj je do lodówki aby krem stężał a potem zamocz w polewie czekoladowej - czekoladę i tłuszcz rozpuść w kąpieli wodnej.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj