Paryskie rogaliki

Przepis Paryskie rogaliki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Klasyka, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Paryskie rogaliki znikają z puszki z ciasteczkami jako pierwsze. A jakie świąteczne wypieki Ty lubisz najbardziej?

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Ciasto:

4 szt.białek
200 gcukru pudru
200 gmielonych orzechów

Nadzienie:

4 szt.całych jajek
200 gcukru pudru
1i 1/2 łyżkikakao
200 gmasła
czekolada do gotowania
utwardzony tłuszcz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Białka i cukier zmiksuj nad parą aż zgęstnieją a na końcu dodaj mielone orzechy.
  2. Łyżeczką namoczoną w wodzie formuj na blaszce rogaliki, troszkę je rozgnieć i upiecz.
  3. Pracuj szybko, ponieważ masa szybko tężeje, ewentualnie możesz ją dać do rękawa cukierniczego i strzykać rogaliki.
  4. Nadzienie: Jajka, cukier i przesiane kakao miksuj nad parą, aby powstała masa podobna do syropu. Masło zmiksuj do osiągnięcia pianki, dodaj syrop czekoladowy i dobrze miksuj na gładki krem, który rękawem cukierniczym strzykaj na upieczone rogaliki.
  5. Czekoladę rozpuść aby nie było w niej grudek i po ostygnięciu polewaj nią rogaliki. Dobrze jest, gdy są one wcześniej trochę schłodzone w lodówce.

Źródło: Pečené, varené s Ivou

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj