Paluchy czosnkowe

Przepis Paluchy czosnkowe

Dodał: NajKasia, 21.1.2022

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Paluchy czosnkowe, które są świetną przekąską do dobrego filmu. Luksusowy przysmak w stylu włoskiej pizzy. Pyszne!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 21.1.2022

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

2 kubkimąki
6 ząbkówczosnku
1/2 kubkaciepłej wody
1 łyżeczkasuszonych drożdży
1/2 łyżeczkipieprzu
1 łyżeczkacukru
1 łyżeczkasoli

Wierzch:

25 gmasła
6 ząbkówczosnku
2 łyżkipietruszki
1 kubekmozzarella
2 łyżkaparmezan

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W misce wymieszaj mąkę, wyciśnięty czosnek, pieprz i sól. Dodaj zaczyn - do ciepłej wody dodaj suszone drożdże i cukier. Dokładnie wyrób gładkie ciasto, które pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (około 45 minut).
  2. Masło rozpuść, dodaj wyciśnięty czosnek i wymieszaj. Dodaj drobno pokrojoną pietruszkę i wymieszaj.
  3. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na wymaganą grubość (około 3 mm) i nałóż maślaną mieszankę. Posyp tartą mozzarellą i zupełnie na końcu parmezanem.
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 7 minut. Upieczone ciasto pokrój na paseczki i podawaj. Smacznego!

Źródło: Coolinarika

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj