Orzechowe ule - świąteczne słodkości bez pieczenia

Przepis Orzechowe ule - świąteczne słodkości bez pieczenia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Wspaniały słodki przysmak. Orzechowe ule z orzeszkiem laskowym w środku.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

200 gmielonych orzechów włoskich
60 gherbatników
100 ggorzkiej czekolady
125 gcukru pudru
2 łyżkilikieru
200 gmasła
całe orzechy laskowe
okrągłe biszkopty
esencja waniliowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mielone orzechy włoskie, cukier, zmiksowane na drobny proszek herbatniki likier oraz esencję waniliową dokładnie wymieszaj.
  2. Stopniowo dolewaj rozpuszczone masło z czekoladą i z masy uformuj jedną kulkę. Jeśli nie udaje Ci się utworzyć z masy jednolitej kuli to dodaj więcej rozpuszczonego masła. Masę odstaw na 15 minut do lodówki.
  3. Przygotuj foremki, delikatnie je posyp cukrem pudrem i z masy odrywaj mniejsze kawałki, które wkładaj do foremek.
  4. Do środka włóż orzeszek laskowy a dolną część przykryj okrągłym biszkoptem. Ostrożnie otwórz foremkę i wyjmij ładny ul, który możesz zamoczyć w rozpuszczonej czekoladzie.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj