Orzechowe tartaletki z budyniem waniliowym

Przepis Orzechowe tartaletki z budyniem waniliowym
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Słodziutkie, pachnące orzechowe przysmaki...

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

280 gmąki
200 gcukru pudru
330 gmasła
80 gmielonych orzechów włoskich
1 szt.jajko
2 szt.budyń waniliowy
1/2 lmleka
100 ggorzkiej czekolady
1 łyżkaoleju roślinnego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Z 280 g mąki, 100 g cukru pudru, 180 g rozpuszczonego masła lub margaryny, 80 g mielonych orzechów włoskich i jednego jajka wyrób ciasto, które włóż do wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką metalowych foremek na tartaletki i piecz 10 minut w temperaturze 160 stopni.
  2. Ugotuj krem z dwóch budyni waniliowych i pół litra mleka. Do ostygniętego kremu dodaj 150 g masła i 100 g cukru pudru. Napełniaj tartaletki kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką zakończoną gwiazdką.
  3. Na koniec tartaletki polej rozgrzaną czekoladą wymieszaną z łyżką oleju.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj